Béguinage d'Anderlecht - Begijnhof van Anderlecht

19.06 Exclusief bezoek aan het Begijnhof

Europese Archeologiedagen

Zaterdag 19.06

Een organisatie van het Erasmushuis & Begijnhof en Urban.brussels

Eenvoudige en bescheiden architectuur spreekt je aan? De tijdloze sfeer doet je dromen? Kom zaterdag 19 juni met ons mee voor een uitzonderlijk bezoek aan het kleinste begijnhof van België!

In het kader van de Europese Archeologiedagen kunt u in gezelschap van onderzoekers van het CReA-patrimonium een exclusief bezoek brengen aan het Begijnhof dat momenteel wordt gerenoveerd. Of u nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig, dit is een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van het erfgoed en het archeologisch onderzoek

Béguinage d'Anderlecht - Begijnhof van Anderlecht

Het begijnhof van Anderlecht – het kleinste nog bestaande voorbeeld in het land – is een schitterende erfgoedsite in Brussel en in België. De bewaringstoestand is uitzonderlijk en de afgelopen jaren kwam er een oud gebouw in vakwerk aan het licht dat uit het begin van de 15de eeuw dateert, in de 16de eeuw werd vergroot en uiteindelijk gedeeltelijk bewaard bleef in het hart van nieuwe traditionele constructies in baksteen en witte kalksteen uit het begin van de 18de eeuw. Een team van onderzoekers met verschillende achtergronden, financieel gesteund door het departement Archeologisch Erfgoed van urban.brussels, nodigt u uit om de geschiedenis ervan te ontdekken.

Zaterdag 19.06.2021 om 10u (FR) – 11u (FR) – 13u (NL) – 14u (FR) – 15u (FR)
Infos

Volzet!
Gratis!
Begijnhof van Anderlecht
Kapelaanstraat 8, 1070 Anderlecht
Gegidst bezoek van buitenzijde + interieur (in functie van de vooruitgang van de restauratiewerken)
Duur 45 min
Max. 15 personnen

Bezoek reservatie

www.archaeologydays.urban.brussels/reservatie

f

Shop with style! Find your favorite
item at the best price and discover great
offers every single day.