CONCERT

De Belletjes der Zotheid

Erasmushuis

Donderdag 27 februari om 20u

Wij nodigen u uit om de «belletjes» te ontdekken, voorgedragen door acteur François Mairet (in het Frans) en opgeluisterd met klassieke muziekwerken gebracht door virginalist Étienne Leuridan.

Toegang gratis mits reservatie: 02.521.13.83 / mail

Er zijn geen plaatsen meer vrij voor het concert : wie het wenst wordt op een wachtlijst geplaatst.

De Belletjes der Zotheid

Concert : De Belletjes der Zotheid

Zoals de belletjes uit De Lof der Zotheid van Erasmus en de Fabels van La Fontaine, schuilt achter dit geklingel stof tot nadenken. Parels uit de Balli Antichi Veneziani (1500) & het oeuvre van Antonio de Cabezón (1510-1566) werpen een ander blik op de filosoof uit Rotterdam net zoals de muziekstukken van Jacques Champion de Chambonnières (1602-1672) het werk van de dichter uit Château-Thierry opluisteren. Het geheel gebracht op het koningsinstrument uit die tijd: het Virginaal.

Website van Etienne Leuridan

Virignal

LEZING

Briseis, critica van het mannelijk geslacht & Ovidius, literatuurcriticus

Donderdag 11 december 2014

Museum-rondleiding in het Latijn door de Fundatio Melissa, lezing in het Frans door Michael von Albrecht en kort concert door het kwartet CoryFeye

Meer Info

Briseis, critica van het mannelijk geslacht & Ovidius, literatuurcriticus

Briseis, critica van het mannelijk geslacht & Ovidius, literatuurcriticus - Michael von Albrecht

Rondleiding, lezing, concert

Naar aanleiding van de publicatie in Franse vertaling van de geschiedenis van de Latijnse literatuur van Michael von Albrecht, is de auteur te gast voor een avond in het teken van de muziek en de Latijnse wereld. Na een museum-rondleiding in het Latijn presenteert Michael von Albrecht een van Ovidius’ Heldinnenbrieven : de figuur van Briseis, zoals die door Homerus wordt beschreven, inspireerde Ovidius tot een originele kritiek van het mannelijk geslacht en het epos. Het strijkkwartet CoryFeye sluit de avond af met het Kwartet op. 1/3 van Joseph Haydn en een compositie van Georg von Albrecht (1891-1976), de vader van de spreker.

Michael von Albrecht, La littérature latine de Livius Andronicus à Boèce et sa permanence dans les lettres européennes, t. I, traduit de l’allemand par P. Assenmaker avec la collaboration d’A.-M. Doyen-Higuet et H. Seldeslachts, Louvain : Peeters, 2014.

Fundatio Melissa
visite guidée du musée en latin
19h-19h45

Michael von Albrecht
(Universität Heidelberg)
conférence en français
20h-21h

CoryFeye
(Muziekkapel Koningin Elisabeth)
kort concert
21h-21h30

Toegang gratis mits reservatie
Gelieve te verwittigen indien u aan de rondleiding wenst deel te nemen (25 p.)
Infos en reservatie 02/521.13.83 of ON LINE

Oplontis, fresque (détail) - photo Guy Licoppe